• BLOGG

Quicktest

Bra färger för ett quicktest.
Silver och fuchsiarosa klär den som är kall medan guld och orange toner passar den varma bättre. (Bild ur Git Varés bok om färganalys och makeup.) Silver och fuchsiarosa klär den som är kall medan guld och orange toner passar den varma bättre. (Bild ur Git Varés bok om färganalys och makeup.)
Vill du göra ett quicktest för att snabbt se om du är varm eller kall? Det finns ett enkelt sätt som tydligt visar vilket alternativ som gör dig fräsch - och vilket som bara får dig att se trött och glåmig ut.

Börja med att hålla ett guld- och ett silverfärgat tyg mot ansiktet och växla mellan dessa framför spegeln. Iakttag vad som händer med ansiktet - vilket av alternativen ger dig en fräschare look. Gör sedan samma sak med ett tyg i starkt rosa (fuchsia) och ett tyg i orange.
Vanligt är att huden blir gul av guld och orange om man är kall (sommar, vinter) och blek och ojämn av silver och rosa om man är varm (vår, höst). 

Kunskapen om din hudton underlättar inköp av t.ex. foundation, hårfärg och smycken.
  • En foundation ska vara så exakt man kan komma den egna hudtonen. Den ska i princip kunna appliceras utan att man tittar sig i spegeln. Gula, gyllene toner är för dig som är varm medan rosa toner är för dig som är kall. Ta hjälp av expertisen i skönhetsdisken för att få exakt rätt ton.
  • Håret ramar in hela ansiktet och rätt färg ger ansiktet ett lyft när det stämmer med din hudton. Exempel på varma, blonda hårfärger är guldblond och jordgubbsblond. Kalla blonda platinablond och askblond. Exempel på varma bruna färger är kastanj och koppar. Violettbrun och askbrun är kalla. Köp din hårfärg hos frisören så blir det rätt.
  • Smycken i silver, vitt guld och platina klär den med kall hudfärg bäst och gult guld och koppar den som är varm. Mixat silver och guld liksom roséguld passar till både varm och kall.
EWA SJÖLIN, NY LOOK

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-