• BLOGG

Parisisk elegans

Christy Turlington.
Det ska se ut som om du lagt ner 5 minuter på din look (även om det ligger mer tid bakom).
Gör det enkelt och ta inspiration från den parisiska stilen när du planerar din garderob. En stil som både är naturligt bekväm och sofistikerad och dessutom perfekt att utgå ifrån om man vill skapa en bagarderob med lättmatchade plagg och färger. 
Grå, beige, marin, svart och vitt är typiska parisiska färger. Även rött i de nyanser som passar din underton. Använd inte så många färger samtidigt (max två - tre) och uteslut kombinationer som "rött till gult" och "leopard från topp till tå."
Kombinera d
yrt med billigt, paljettblus/glittertop med herrbyxor, pennkjol med platta skor istället för högklackat, boyfriendjeans däremot förhöjs med klackar likaså pyjamas som bärs som festplagg. Investera i en tröja i cashmere och handla hellre något dyrt i bra kvalitet än fem billiga plagg som inte riktigt är vad du vill ha. Något i din outfit ska vara extra påkostat som en snygg väska, klocka eller skor. (Det brukar vara räddningen för de flesta outfits.)

I ”Parisian Chic: A Style Guide”, skriven av modepersonligheten och ex-modellen Inès de la Fressange, finner du konkreta stylingtips. På högra bilden syns hon tillsammans med vännen  Karl Lagerfeld under modelltiden hos Chanel.

Parisisk elegans till budgetpris.

Inès de la Fressange x Uniqlo.

Inès de la Fressange har ett designsamarbete med Uniqlo. Kolla in höstkollektionen 2019 på webben eller i butiken på Hamngatan 27 i Stockholm.

Karl Lagerfeld x L'Oreal Paris.

Ett av många projekt som Karl Lagerfeld inledde före sin död i februari var framställandet av sin makeupserie för L'Oreal Paris. Seriens 5 produkter har utformats för att kanalisera designerns rock-chic stil och känsla för parisisk elegans. Samlingen består av en högpigmenterad ögonskuggspalett med nio skuggor, läppstift (sex nyanser), en skimrande highlighter, en svart mascara och en ultramatt eyeliner i svart och silvrig rosa. Finns i butik den 27 september.

EWA SJÖLIN, NY LOOK

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-