• BLOGG

Vilken är din styrkefärg?

Färger kan påverka både ditt humör och hur andra uppfattar dig. Älskar du rött men ändå alltid hamnar i svart, för att inte sticka ut, kanske det är dags att tänka om. Oftast har man en färg som man känner sig extra glad och stark av. Vilken färg känner du dig mest dragen till? 

Rött representerar styrka och passion och gör dig mer attraktiv. Som en extra bonus klär rött alla hudtoner så du behöver inte tvivla på om du kan bära färgen. Utrön bara om du ska bära en varm eller kall ton (som med alla färger som hamnar närmast ansiktet).

Gult är solens och glädjens färg och kan lyfta både ditt och omgivningens humör. Står för intellekt och vakenhet. Används på löpsedlar eftersom vi läser fortare på gul bakgrund.

Orange signalerar energi och kreativitet. Används ofta i restaurangmiljöer eftersom färgen stimulerar aptiten.

Blått är ständigt en populär färg och får omgivningen att uppfatta dig som pälitlig och trygg. Används på flygplan och inom affärsvärlden. 

Grönt är kopplat till hållbarhet, förknippas med naturen och har en lugnande effekt på både dig själv och omgivningen. Står för empati och omsorg. Används till nödutgångar, av apotek och miljöorganisationer.

Rosa utstrålar kvinnlighet och har länge varit en färg som få män velat bära, Balansera upp med något plagg i mer maskulin stil om du vill dämpa det sockersöta.

På medeltiden var lila ett tecken på lyx och överflöd, numera ger denna lugnande nyans harmoni och balans. Utstrålar andlighet, personlighet och fantasi.

Brunt är jordnära och utstrålar avslappnad lyx. Har blivit den nya svarta och är en utmärkt basfärg. 

Vitt representerar renhet. ljus och fred och ger ofta en känsla av professionalism. Används på såväl brudklänningen som läkarrocken. Blanda gärna flera vita nyanser från topp till tå när du sätter ihop din vita outfit.

Svart är en klassiker i garderober runt om i världen, och det finns flera goda skäl till varför. Utöver den slankande effekten assoccieras svart med auktoritet, kraft och styrka samt gör att du verkar sofistikerad. Den negativa effekten är att svart ibland slukar energi så det kan vara smart att uppdatera garderoben med några färgvitaminer.

2017 gjorde YouGov, på uppdrag av NIVEA, en undersökning av svenskarnas favoritfärger. Så här blev resultatet då:

Vilken färg på kläder känner du dig snyggast i?
1.   Svart – 30 procent
2.   Blå – 26 procent
3.   Vit, Röd – 5 procent
4.   Brun – 2 procent
5.   Orange, gul – 1 procent

EWA SJÖLIN, NY LOOK

Kommentarer

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cecilia » Chic i väst:  ”Look nr 5. Tack för tipset, den kommer att hamna i min garderob!”

  • Annica » Chic i väst:  ”Det är väldigt fina tips här! Jag prenumererar gärna på nya inlägg, går det? Det..”

  • Eva Nilsson » Väst hösten 2021:  ”Look nr 10 eftersom jag just köpt denna väst!Hälsn.Eva”

  • enna » Vilken är din styrkefärg?:  ”Om det är en färg som inte tillhör den neutrala färgpaletten så är det rosa som ..”

  • NY LOOK » Fyra steg till en basgarderob:  ”Tack Pia för dina fina ord!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-