• BLOGG

Om hudtonen är varm och håret grått 

Det här inlägget har uppdaterats i november 2023.

Speciellt de varma årstidstyperna får tänka till lite extra kring färgerna i garderoben om man ändrar hårfärgen till grått. Har du gjort färganalys för länge sedan kan du uppdatera den så att du får nya, fräscha tips som förhöjer den nya looken.
Många undrar om man övergår till en kall årstid när håret blir grått men så är det inte. Hud- och ögonfärg har fortfarande en varm ton, även om färgerna bleknar med åren. Titta gärna på det här filmklippet där en varmpigmenterad kvinna med grått hår färganalyseras.
Nedan några tips även om bästa tipset är att boka tid för färgrådgivning då allting är så individuellt.

Fortfarande varm

Vissa höstar passar bättre i vårens färger när håret blivit grått. Ett exempel på det är skådespelerskan Vanessa Redgrave. Som yngre kategoriserad som höst men som äldre passar de ljusare vårfärgerna bättre än höstens dämpade toner.

Armani-beige (taupe)

Din hudfärg och ögonfärg förblir varm (om du är vår eller höst) men håret kan däremot ibland få en kall grå ton. Om du vill behålla håret helt grått, utan varma slingor, är en varm/kall gråbeige nyans väldigt fin mot håret samtidigt som den passar till dina varma färger. Kombinera med en färg på accessoarerna som bryter av, exempelvis gyllenrosa, korall, lax. bränd orange, varmt marinblå och periwinkle(blålila).

En annan fin basfärg är Varmt Marimblå (Ink Navy).

Bär en accentfärg eller din bästa vita nyans mot ansiktet

Undvik brunt närmast ansiktet som bara kommer att göra så att du ser urtvättad ut. Bär den gärna nertill istället och kombinera med en accentfärg eller krämigt vitt upptill. 

Välj rött

Rött är jättevackert till grått hår, välj scharlakansrött (scarlet red) eller den lite svalare hallonröda. Man klär nämligen i en del nyanser som ligger på gränsen mellan varm och kall när de egna färgerna fått en blandning av varmt och kallt. 

Snygg korallröd nyans för naglarna. ALL I AM BEAUTY.

Brick Red, fin färg på Höstar.

Är du Mjuk Höst?

Är dina egna färger varma och lite dämpade bör du undvika mörka eller skarpa färger som lätt tar över och du själv hamnar lite i bakgrunden. Beställ färgprov.

Kofta i mjuk grön nyans, ZARA

Är du Varm Höst?

Koppriga slingor i ditt gråa hår och dina varma naturliga färger kommer mest till sin rätt i riktigt varma höstfärger. Beställ färgprov.

Varmgul polo, RODEBJER

Är du Djup Höst?

Är ditt hår grått och hudtonen varm samtidigt som ögonbrynen är mörka och så även ögonfärgen. Då behöver du styrka i färgerna på kläderna för att inte försvinna. Beställ färgprov.

Djupt mörkorange klänning, ZARA

Är du Ljus Vår?

Var din dominanta karaktär varm innan håret blev grått kan dina nu ljusare färger klä bättre i den ljusa, fräscha delen av vårskalan. Beställ färgprov.

Ljus blålila tröja, Massimo Dutti

Är du Varm Vår?

Varmblonda slingor i ditt gråa hår och dina varma naturliga färger kommer mest till sin rätt i lätta varma vårfärger. Beställ färgprov.

Skjorta i varm aprikos, Massimo Dutti

Är du Klar Vår?

Vissa vårar lyser med klar ögonfärg och varm hudton samtidigt som håret blivit nästan vitt. Då passar klara färger bäst mot ansiktet, de som nästan gränsar mot vinter. Beställ färgprov.

Skjorta i turkos, ZARA

Smycken

Är din hudtom varm och håret antagit en varmgrå eller vit ton blir guldfärgade smycken väldigt effektfulla. Är håret mörkare grått kan smycken där guld och silver kombineras, eller att en varm och kall nyans blandats, passa bättre. 

Make Up

Hud och ögonfärg får en ljusare ton med åren så uppdatera gärna makeupbagen med en professionell makeuprådgivning. Rouge i peach, Charlotte Tilbury. Återfuktande, korallfärgat läppglans som ger en fylligare effekt och naturlig, fräsch look, Sensai.

EWA SJÖLIN, NY LOOK

Kommentera gärna

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-